Verstas

Verstas

Nuorisotyöllisyys, digitaaliset taidot sekä nuorten opiskelu- ja työelämäpolut

 

Pelikaverit ry järjestää digitaalisten taitojen kehittämiseen, tunnistamiseen ja tunnustamiseen keskittyvää Verstastoimintaa. Verstaan kokonaisuudet ovat suunnattu media- ja tapahtumatuotannosta, sosiaalisesta mediasta sekä digitaalisesta sisällöntuottamisesta kiinnostuneille nuorille ja nuorille aikuisille. Verstas toimii matalalla kynnyksellä pelaamisen, elektronisen urheilun sekä niihin linkittyvien ilmiöiden kuten striimaamisen ja pelivideotuotannon parissa.

Verstastoiminta vahvistaa nuorten digitaalisia työelämä- ja erityistaitoja. Samalla digitaalisten taitojen kasvattaminen parantaa opiskelu- ja työelämäpolkuja luomalla uudenlaista osaamispääomaa. Digitaaliset taidot ovat tämän päivän työelämässä arvokasta valuuttaa ja hankittua osaamista voidaan hyödyntää kasvavien peli- ja eurheilukenttien ohella myös monella muulla alalla.

 

Verstastoimintaa toteutetaan työllistymistä edistävänä palveluna.

Digitaalisia taitoja tarvitaan kaikkialla

Työelämässä, opiskeluissa ja vapaa-ajalla. 
Pelikaverit ry:n Verstas-toiminta tarjoaa sinulle aitiopaikan kehittää omaa osaamista seuraavilla osa-alueilla:

  • Video- ja kuvaeditointi
  • Live-striimaus
  • Elektronisen urheilun tuotannot
  • Sisällöntuotanto sosiaaliseen mediaan
  • Haastattelujen, tekstien ja uutisten toimittamiseen
  • Digitaalisen pelaamisen valmennus, ohjaus ja analysointitehtävät

Virtuaalinen Halli

Pelikaverit ry:n Halli toteuttaa digitaalisen nuorisotyön, digitaalisen pelaamisen toimintaa sekä elektronisen urheilun tapahtuma- ja mediatuotantoja. Hallissa työskentelevät nuoriso-, tapahtuma- ja media-alan ammattilaisia, jotka ohjaavat ja perehdyttävät sinut työtehtäviin. 

Hallissa tehdään pelistriimejä, turnauksia, live-lähetyksiä, highlight-videoita, demoanalyyseja, joukkuehaastatteluja, logo-pajoja ja muuta pelaamisen ja eurheilun tuotantoa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua Inceptor-joukkuetoimintaan, jossa pääset tutustumaan pelaamiseen, valmentamiseen, analysointiin sekä pääset tekemään digitaalista nuorisotyötä.

Virtuaalisen Hallin ja Inceptorin pelinä vuonna 2024-2025 on Counter-Strike 2.  Inceptor-toiminnassa toteutetaan ohjattua ja avointa pelitoimintaa nuorille. Inceptorin toiminta sisältää mm. avoimia peli-iltoja, joukkuevalmennusta, lajitaitojen treenaamista, Grindataan ladder -iltoja ja turnausreissuja. Verstaan toimintaan mukaan hakeminen ei edellytä aiempaa osaamista pelistä, mutta siitä on hyötyä.

Verstaan toiminnassa jokaiselle osallistujalle räätälöidään oma sopiva kokonaisuus, jonka kautta toimintaan osallistuminen on mielekästä ja hyödyllistä. Erilaisiin tehtäviin perehdytetään ja koulutetaan Pelikaverit ry:n asiantuntijoiden toimesta.

Portfolio

Valmennusjakson alussa käyt läpi koulutusjakson, jossa saat perehdytyksen ja koulutuksen kaikkiin työssäsi tarvittaviin taitoihin. Koulutusjakson aikana luot oman visuaalisen ilmeen, tuotat itsellesi insertti-videot. Näiden avulla teet omalle live-striimauskanavallesi uudistetun ilmeen ja tuotat oman lähetyksen. Kun työkokeilujakso on päättynyt, sinulla on digitaalinen portfolio, jota voit hyödyntää tulevaisuudessa työ- ja opiskelupoluilla.

Oman portfolio-työskentelyn jälkeen liityt mukaan Pelikaverit ry:n Hallin toimintaan. Hallissa sinulla on mahdollisuus syventyä koko digitaalisen pelaamisen ja elektronisen urheilun kirjoon.

Työnäytteitä